Het oesterseizoen is weer in volle gang

Het oesterseizoen in België en Nederland is weer geopend. Door het warme weer waren er niet zo heel veel oesters omhoog gehaald, maar nu het weer af begint te koelen komen deze schoonheden uit de zee weer tevoorschijn. Deze aperitiefjes zitten bomvol natrium, kalium en calcium. 

Leuk feitje, 1 op de 15.000 oesters geeft een parel. Helaas kwamen er bij ons geen parels uit de oesters die wij mochten opsmikkelen tijdens de kookcursus van chef Sieberen Meerema, maar hij liet ons wel zien hoe je een verse oester kunt herkennen, hoe je dit kunt openen en hoe je dit kunt eten.

Er worden ongeveer 700.000 oesters gekweekt in Nederland, waarvan de meerderheid platte en Zeeuwse oesters zijn. Deze worden voornamelijk verkocht aan Europese landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Italië en uiteraard aan Nederland.

Snufje peper en zout met een sprankeltje citroensap of toch gewoon zoals moeder natuur die heeft geschonken? Hoe dan ook, happen maar!

———————————————-
OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb
Instagram – https://goo.gl/zgg19c
Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3
Snapchat – https://goo.gl/KpV89T
TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349
APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.