Het Park is deze zomer drie avonden het podium voor poëzie en woordkunst

Het Park in Rotterdam is de komende drie donderdagavonden het podium voor poëzie en woordkunst. Tijdens De Zomeravonden lezen verschillende woordkunstenaars, waaronder Anne Vegter en Edwin de Voigt, bestaand en nieuw werk voor. De laatste zomeravond staat in het teken van de nieuwe poëziebundel ‘Herfst’.

De Zomeravonden vinden op 24 augustus, 7 september en 21 september plaats. Anne Vegter, Remy van Aarden, Gert Vanlerberghe en Sydney Lowell lezen op de eerste avond hun werk voor. Op de tweede avond staan Edwin de Voigt en Angelika Geronymaki op het podium.

Tijdens de laatste avond staat de nieuwe poëziebundel van Stichting het Park, het Veerhuis en Stichting Droom en Daad, centraal. De herfstbundel is een vervolg op de zomerbundel, die burgemeester Aboutaleb eerder dit jaar zelf samenstelde.

De bundel herfst is de vijfde uitgave van de reeks van poëziebundels van Stichting het Park. Elk seizoen wordt een gastredacteur uitgenodigd om een selectie te maken. Eerdere edities zijn samengesteld door Poetry International, Derek Otte en Naaz.