Het roer om: Mirjam was neurochirurg, maar bakt nu broodjes in haar bakkerij

Na het gymnasium was het voor Mirjam van der Mark een logische stap om een goede universitaire studie te volgen. “Natuurlijk ga je dan studeren voor een prestigieuze baan, dat was heel erg lang de enige optie”. Na de studie geneeskunde werkt ze tien jaar als arts en was ze bijna volleerd neurochirurg. Het werk maakte haar echter niet gelukkig en tegenzin nam de overhand. Ze besloot er uiteindelijk mee te stoppen, om het roer volledig om te gooien. Nu gaat ze elke dag vrolijk naar haar eigen bakkerij.

Gebaande paden
“Het is niet dat ik bakken niet leuk vond, ik vond dat altijd heel erg leuk. Ik droomde daar ook wel eens van, stel dat je dat kan zijn. Maar het was gewoon heel erg lang geen optie”. Toch koos Mirjam, met de ondersteuning van haar man Mark, om van dat pad af te wijken en te kiezen voor haar eigen geluk. ‘Het leek heel erg lang niet mogelijk en nu het dat wel is, zijn opeens heel veel dingen mogelijk’.

Corona
In eerste instantie begon Mirjam met het bakken van haar producten op Schiehoofd, om te leveren aan de horeca. Door de corona moest ze haar plan wijzigen en dus gooide ze in het weekend haar deuren open voor publiek. Haar eigen baas zijn vindt ze het leukst. ‘De successen zijn van jezelf maar ook de fouten. De autonomie heb ik langs gemist’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat