Het roer om: Straatartiesten van theatergroep TukkersConnexion maken nu mondkapjes

Godelieve en Roy zijn met hen theatergroep TukkersConnexion een geliefde act in binnen, maar vooral ook buitenland. Maar ja, in 2020 lagen vele evenementen wereldwijd stil. De twee hebben echter niet stilgezeten en inmiddels al ruim 2500 mondkapjes gemaakt en uitgedeeld.

“Vanaf 1 maart mochten we al omdraaien toen we onderweg waren naar een parade in Frankrijk. Toen dachten we al: ‘Dit gaat niet goed.’ Vanaf dat moment hebben we meteen bedacht: ‘Hoe gaan we het jaar doorkomen.’” Alles staat dan ook binnen in de loods aan hun huis. De bussen waarmee ze reizen inclusief alle decorstukken en kostuums.

Zo reisden ze de afgelopen jaren heel wat landen door met hun theaterprogramma’s. Ze maken straattheater in Duitsland of op festivals als Sziget in Hongarije, maar ook gewoon op Werelds Delfshaven in Rotterdam. Ze verzonnen elke keer weer wat anders. En ook in de corona tijd hebben ze niet stilgezeten en alweer een nieuw programma uitgebroed.  “Het moet nog blijken hoe het precies vorm gaat krijgen. Conceptmatig hebben we het al uitgedacht, maar hoe het in het geheel eruit gaat zien dat moeten we nog even afwachten”, vertelt Roy Tukkers. “Het is een te gekke show. Het gaat over soap stunters”, licht Godelieve een tipje van de sluier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat