Het Rotterdams Klimaatakkoord wordt vandaag ondertekend

Gemeente Rotterdam ondertekent vandaag in samenwerking met Rotterdamse bedrijven en partners het Rotterdams Klimaatakkoord. Met het akkoord wil Rotterdam in 2030 bijna 50 procent minder CO2 uitstoten en in 2050 volledig klimaatneutraal worden. Al maandenlang onderhandelen verschillende partijen en belanghebbenden over de maatregelen die hiervoor nodig zijn.

Eind september presenteerde de deelnemers van de klimaattafels al de tussenstand van de plannen. Vanavond wordt het Rotterdams Klimaatakkoord dan echt ondertekend. Een aantal maatregelen zijn het vervangen van fossiele brandstoffen door energie uit waterstof en het verduurzamen van duizenden woningen.

In een reeks straatinterviews en online polls hebben we in de zomer in kaart gebracht hoe Rotterdammers naar het klimaatakkoord kijken. In aflevering 1 peilden wij de kennis van de Rotterdammers op het gebied van klimaatverandering.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/p9bIncpAnXQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

In aflevering 2 keken wij naar het gedrag van de Rotterdam: hoe zijn Rotterdammers bezig met het afremmen van de toenemende klimaatverandering? 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/fv5P0DDsAQ0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

In de derde en laatste aflevering vragen we aan Rotterdammers wat ze vinden van het Rotterdams Klimaatakkoord en de onderwerpen die de klimaattafels bespreken.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ZL7J6Bt1Tsg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter