Het Spoorpunt wordt gerenoveerd

Het is een opmerkelijk gebouw naast de voormalige Hofpleinlijn: het Spoorpunt. Het smalle gebouw dat in een punt loopt is in zo’n vervallen staat dat het volledig onbewoonbaar is, maar daar gaat project Eén Blok Stad verandering in brengen. Zij renoveren gebouwen die casco worden opgeleverd. De bewoners mogen zelf de binnenkant opknappen naar hun smaak.
Hoeveel woningen er in het Spoorpunt komen is nog niet geheel duidelijk, maar naar schatting worden het een stuk of vijftien. Dat wordt met de kopers bepaald. Hun woning kan dus een tweelaags bovenwoning worden of een bovenwoning met dakterras. De bewoners hebben zelf veel inspraak.

Na de zomer willen ze van start gaan met de verkoop en in januari wordt gestart met de verbouwing van het casco. Er zijn plannen om in de toekomst een tuin aan te leggen op de voormalige Hofpleinlijn. De bewoners van het Spoorpunt zouden dan via de brug naar deze tuin kunnen lopen.

Het Spoorpunt is niet het eerste project van Eén Blok Stad. In Middelland is er een heel blok opgeknapt. Het blok was dusdanig verwaarloosd door de woningbouwvereniging dat het gesloopt zou worden. Daar werd een stokje voor gestoken. Het blok is ondertussen weer volledig gerenoveerd. Joep is één van de nieuwe bewoners van het blok. Hij kocht de bouwval en heeft een half jaar verbouwd. Er is een groot voordeel aan het samen een heel blok verbouwen: het schept een band. Ze hebben allemaal wel eens elkaars klusspullen geleend. Voor het Spoorpunt gaat het nog wel even duren voordat het weer bewoonbaar is.