Het succes van Heilige Boontjes zet door

Bijna twee jaar geleden waren we in West bij de eerste vestiging van koffiezaakje en re-integratie plek Heilige Boontjes. Sindsdien is er een hoop gebeurd; er is zelfs een nieuwe zaak geopend in die tijd. We gaan daar op bezoek om te kijken hoe het nu met de Heilige Boontjes gaat.
“Moet je zien, toen was ik nog achttien kilo zwaarder”, merkt Robin Scholten op bij het zien van de beelden “van de reportage uit 2015. “Die reportage gaat over het eerste jaar, toen begonnen die jongens met re-integreren. En inmiddels staan ze op de loonlijst. Alles wat hier in de nieuwe zaak staat is allemaal met die gasten opgebouwd”, verteld mede-initiatiefnemer Rodney van den Hengel.

Bijna twee jaar geleden kwamen we ook John da Graca tegen. Hij droomde van een koffieplantage op Kaapverdië. “Dat is nog niet gelukt. Ik ben wel bezig met informatie inwinnen. Er komt heel veel bij kijken. Zo kost het de koffieboon zo’n vier jaar voordat ze vruchten geven. Die vier jaar moet je dus eerst investeren”, legt John uit. En dat gaat nog even niet, maar zoals altijd bij Heilige Boontjes wordt er hard gewerkt om dromen uit te laten komen.

Bekijk hier het begin van Heilige Boontjes:


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat