Het vergeten Bombardement dit jaar niet herdacht in Park 1943

Ondanks de strenge maatregelen van het kabinet rond het coronavirus, staat de gemeente Rotterdam stil bij het Vergeten Bombardement van 1943. Morgen op dinsdag 31 maart 2020 herdenken Rotterdammers hoogstwaarschijnlijk het bombardement thuis.

Nu de strenge maatregelen van het kabinet worden gehanteerd en evenementen zijn afgelast, vindt de herdenking niet plaats in Park 1943. Het is nog niet bekend op welke manier de gemeente Rotterdam het bombardement wil herdenken. “Wij zijn nog in beraad”, vertelt een persvoorlichter van gemeente Rotterdam. De werkgroep die de herdenking organiseert liet eerder weten ervoor te zorgen dat het monument er netjes uitziet: “De vlag zal halfstok hangen tussen 11.00 en 16.00 uur. Het herdenkingsboekje, met onder meer gedichten, foto’s en tekeningen wordt wel gemaakt en wordt aan iedereen die daar belangstelling voor heeft opgestuurd.”

Elk jaar staan Rotterdammers stil om de 417 mensen te herdenken die bij dit bombardement om het leven kwamen. Eigenlijk was de Rotterdamse haven op 31 maart 1943 het doelwit van bommen van de geallieerden. In plaats daarvan werden de wijken Bospolder en Tussendijken getroffen.

Bekijk hieronder de reportage over het Vergeten Bombardement.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat