Het weekoverzicht van 010nu: rappen tegen messengeweld en natuurlijk haar omarmen

Nu de bladeren weer langzaam oranje kleuren hangt de herfst in de lucht. Of nou ja, kerst als het aan de gemeente ligt, want de Coolsingel werd al versierd met kerstlichtjes. Maar er gebeurde nog veel meer in de stad. Elke week blikken we terug op de afgelopen week aan de hand van de grappigste, opmerkelijkste, bijzondere en/of veel bekeken items uit 010nu – het dagelijkse magazine van OPEN Rotterdam. Met deze week: de Syrische Samir Bakir pakt zijn geliefde naald en draad weer op in het Wijkpaleis en voetballen tientallen kinderen op Zuid tegen verveling.

Een aantal jaren geleden zag Edith Simson een meisje op straat een prullenbak uit verveling kapot trappen. Dit motiveerde haar, om activiteiten op te zetten voor kinderen in Zuid. Inmiddels komen wekelijks tientallen kinderen voetballen bij Stichting Orenda.

Producer Jeremiah Durand heeft samen met Geweldig Rotterdam de Shanks Down, Bars Up challenge in het leven geroepen. Daarmee daagt hij jongeren uit om een rap op te nemen, om zo samen te strijden tegen messengeweld in de stad.

Samir Bakir kwam 6 jaar geleden na een lange omzwerving met zijn gezin in Middelland wonen. Een paar jaar daarvoor ontvluchtte hij zijn thuisstad Aleppo en de oorlog in Syrië. Dankzij buurvrouw Joke wist hij de weg te vinden naar Het Wijkpaleis. Daar pakte hij zijn geliefde kleermakersvak weer op…

Sharon Lang, oprichter van de natural hair club vierde haar eerste event in Theater Zuidplein. De reden dat zij dit platform startte in 2010 was, omdat zij nergens echt informatie kon vinden over hoe je met krullend of kroeshaar omgaat. Zij was blijkbaar niet de enige met dit probleem, zo telt de groep vandaag de dag 40.000 leden.