Het weekoverzicht van 010nu: schoonheidssalon voor mannen en Roze in Blauw

Deze week in het weekoverzicht van 010nu: STORE Rotterdam wil designwereld toegankelijk maken voor jongeren, het nationale vuurwerk is officieel afgelast, wat vinden Rotterdammers daarvan? en de eerste officiële beautysalon voor mannen is geopend in Rotterdam. En sorry vrouwen, deze salon is echt alleen voor mannen!

Wat vinden Rotterdammers van het afgelaste Nationale Vuurwerk?

Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug is dit jaar afgelast vanwege de oplopende corona cijfers. Dit maakte burgemeester Aboutaleb bekend in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad. Wij vragen aan Rotterdammers bij Kop van Zuid wat zij vinden van de keuze van de burgemeester.

Chabon opent schoonheidssalon alleen voor mannen

Onlangs opende Chabon de eerste officiële beautysalon voor mannen. Ze merkte dat er onder hen behoefte was aan schoonheidsbehandelingen, maar dat de stap naar een doorsnee schoonheidssalon vaak nog te groot was. Daarop besloot ze een plek voor alleen mannen te openen.

Roze in Blauw voor de LHBTIQ+ community

De aangiftebereidheid onder leden van de Rotterdamse LHBTIQ+ community is laag. Dat heeft onder meer te maken met een slecht imago van de politie bij deze groep. Politieagent Marco van Schie, voorzitter Roze in Blauw Rotterdam, is aanwezig bij de Miss Travestie Verkiezing in Villa Thalia om daar verandering in te brengen.

Spaans restaurant Destino ontvangt bijzonder certificaat

Je eigen huis verkopen om een restaurant over te nemen. Het klinkt gewaagd, maar Reinbert Sneep deed het. En met succes: zijn restaurant Destino in Rotterdam-Noord heeft onlangs als eerste in Nederland een certificaat van de Spaanse ambassade ontvangen.

STORE Rotterdam wil designwereld toegankelijk maken voor jongeren

STORE Rotterdam is een nieuwe design werkplaats, maar ook winkel, aan de Gouvernestraat. Het idee is om de kunstwereld toegankelijker te maken voor jongeren door er gratis workshops aan te bieden.