Hier kan jij veilig afkoelen in Rotterdam

De zomer staat voor de deur en het zonnetje breekt eindelijk door! Tijd om af te koelen dus. Dit kan met een ijsje of met een zwempartij in eigen stad. We zetten de veilige plekken op een rijtje.

Op de site www.zwemwater.nl kun je al het veilige water vinden bij jou in de buurt. In Rotterdam zijn er volgens deze site drie plassen ready om besprongen te worden. Zo kun je met dit warme weer naar ‘t Zwarte Plasje vlakbij Hillegersberg. Je moet wel een zwemkaart kopen.

Je kunt ook naar Kralingen De Esch. Hier spring je direct in de Maas voor een frisse duik. Kralingse Plas is natuurlijk een bekende hotspot, alhoewel de waterkwaliteit de laatste jaren niet optimaal is. Kijk daarom altijd naar de borden, die bij het water staan voordat je erin springt. De situatie van het water kan namelijk snel veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van zwemmersjeuk.

De temperatuur van het water in Hoek van Holland is volgens www.waterinfo.nl momenteel 17,2 graden. Dus wil je liever de zee in in plaats van een zoete plas, dan kun je daar terecht.

Wil je zwemmen voor het goede doel? Doe dan mee aan de 010 City Swim. Deze vindt plaats op zondag 23 juni. Met jouw deelname ondersteun je het Daniel den Hoed Fonds.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter