Hier kom je de zomer door: Tuschinskipark aan de Coolhaven is bijna af

De herontwikkeling van het gebied rondom de Coolhaven is al een tijd in volle gang en daar hoort ook de komst van het Tuschinskipark bij. Ondanks dat de laatste werkzaamheden op en rond het park naar verwachting in oktober worden afgerond, weten veel Rotterdammers deze nieuwe hotspot al te vinden.

“Heerlijk, het is echt heel erg zomers zo aan het water. Ik zou haast willen zwemmen”, vertelt Rosalie, die samen met haar vriendin voor het eerst het park bezoekt. Een plek waar men terecht kan voor een drankje of de mogelijkheid om een ijsje te kunnen kopen, zou het volgens Rosalie helemaal afmaken. Ook al is het ter plaatse onduidelijk of zwemmen is toegestaan, een enkeling waagt het er toch op. Zo ook Christiaan die samen met zijn kinderen Thijs en Franka spectaculaire sprongen maakt van een aanlegsteiger. “Vroeger was het hier helemaal kaal en nu begint het echt een park te worden”, vertelt Thijs die voor het eerst een bezoek brengt.

Niet alleen voor Thijs is het duidelijk dat hij ook in de toekomst bij het Tuschinskipark is te vinden, ook Thijs en Franka zien dat wel zitten. “Zeker met dit warme weer”, vertellen ze, ook al staan er nog weinig bomen die voor verkoeling zorgen. “Daarom nemen we de parasol mee.” Christiaan heeft eerder al het ontwerp van het park bekeken. “Op de artist impressions stonden allemaal hoge bomen afgebeeld, dus die komen misschien nog’’, vult hij aan.

De website van de gemeente maakt duidelijk dat binnenkort de werkzaamheden aan het laatste deel van het Tuschinskipark van start gaan. Of er daadwerkelijk ook gezwommen mag worden is nog onduidelijk. Het water bij het Tuschinkipark is op dit moment nog niet aangewezen als officiële zwemwaterlocatie en er wordt dus ook nog niet gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Aangeraden wordt om alleen te zwemmen op officiële zwemplekken die gevonden kunnen worden op zwemwater.nl.