Ontsnapt vogeltje is omstanders op Allard Piersonstraat telkens te slim af

Het waren afgelopen donderdag komische taferelen op de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West. Een bus die midden op de weg stilstaat en paniek om een wit vogeltje dat zich maar niet liet vangen ondanks verwoede pogingen van omstanders. Astrid van Opstal fietste er toevallig langs en legde het vast met haar camera.

“Ik kwam er net aan op de fiets, toen een buschauffeur zijn raampje opendraait en aan mij vraagt om dat witte vogeltje te vangen”, begint Astrid haar verhaal. “‘Anders wordt hij platgereden’, zei de chauffeur tegen mij.”

“Dus”, vervolgt Astrid haar verhaal, “ik achter het vogeltje aan. Het was zo’n schattig wit ding dat constant geluid maakte, maar aardig lastig te vangen was. Want telkens wanneer ik dichterbij kwam vloog het beestje de autobaan op.” Omstanders kwamen Astrid helpen en het verkeer werd stopgezet, maar nog altijd liet het vogeltje zich maar niet vangen.

‘Vogeltje is van mijn buurman’
Niet veel later kwam een man aangerend die Astrid en de anderen hielp. “Het vogeltje is van mijn buurman”, weet Astrid nog goed wat deze man zei. En ja hoor, ook de buurman kwam – met zijn Feyenoord-shirt aan – aangerend. Dat shirt deed hij snel uit. “Ik gooi mijn shirt over het vogeltje, misschien dat dat werkt.”

Drie kwartier later bleek het vogeltje nog altijd niet gevangen. “Hij was iedereen te slim af”, aldus Astrid. “Dus op een gegeven moment hebben wij het maar opgegeven.” Het is niet bekend of de eigenaar zijn vogeltje uiteindelijk heeft kunnen vangen.

Foto’s van Astrid van Opstal.