Hillegersberg debatteert ook over aanstaande woonreferendum

Over één week is het zover: dan mag elke stemgerechtigde Rotterdammer voor of tegen de Woonvisie stemmen. In aanloop naar het referendum worden er door heel Rotterdam veel informatieavonden en debatten georganiseerd. Zo ook in Hillegersberg, waar Peter den Haan het initiatief nam om de bewoners van dit gebied verder te informeren door middel van een debat. Toch liet deze avond wel zien dat veel mensen inmiddels hun mening over het referendum wel gevormd hebben.

Desalniettemin is Peter den Haan te spreken over de avond waarbij beide partijen aanwezig waren om te debatteren over de woonvisie: “Het voornaamste doel hiervan is om mensen te informeren, en tegelijkertijd te mobiliseren. Want het is een democratisch recht waarvan ik vind dat iedereen er gebruik van moet maken.”

Tijdens het debat zelf wordt al snel duidelijk dat wethouder Ronald Schneider wederom in de minderheid is, want het merendeel in de zaal laat duidelijk horen dat zij niks zien in de woonvisie van de wethouder: “We hebben vroeger moeten vechten voor woningen, en nu wilt hij ze allemaal gaan slopen? Ongelooflijk!”, aldus één van de aanwezige toeschouwers.

Het tegenkamp werd onder andere vertegenwoordigd door Judith Bokhove van GroenLinks, en ook zij laat duidelijk weten dat het belangrijk is dat mensen zich laten horen: “Daarom laat ik me graag zien op dit soort gelegenheden. We moeten alle zaaltjes af om mensen hierover te vertellen en duidelijk te maken dat we de wethouder niet vrij spel moeten geven.

“Of je nu wat ouder bent, of jong bent en op zoek bent naar een woning, ik zou iedereen adviseren om de dertigste te gaan stemmen”, aldus Den Haan. “Als we door dit soort bijeenkomsten kunnen bereiken dat die 30% wordt gehaald (bij een opkomst van 30% is het referendum rechtsgeldig), dan zijn we meer dan geslaagd in onze opzet.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat