HipHopHuis helpt vluchtelingen aan een warme winter met kledinginzameling

Rotterdam is sinds begin dit jaar vier vluchtelingopvangboten rijker. Gemeente Rotterdam vroeg daarom het Rode Kruis en Stichting Inclusia noodhulp te verlenen tijdens het beginstadium van die opvang. Bij het HipHopHuis wordt daarom een kledinginzameling voor de vluchtelingen gestart.

Warme kleding en een joggingsbroek om mee te sporten, dat is wat de vluchtelingen, volgens Leonieke Schouwenburg, medewerker van Stichting Inclusia, nu nodig hebben. Samen met het Rode Kruis werd de stichting gevraagd om het beginstadium van de opvang te verzorgen. “Op de weg hier naartoe kan je natuurlijk niet heel veel mee nemen. Daarnaast zie je ook dat vooral de jongeren op die opvangschepen behoefte hebben aan kleding om mee te sporten”, aldus Leonieke.

Veel gedeeld
De stichting sloeg de handen ineen met Stichting Multicultureel Schiedam en het HipHopHuis om een kledinginzameling te houden. Bij het HipHopHuis kunnen mensen een week lang langskomen om kleding te brengen. Akef Ibrahimi werkt bij het HipHopHuis en organiseert de kledingopvang. “We hebben eigenlijk niet eens veel hoeven te promoten. We hadden een post op Instagram gezet en die is door onze community al zo veel gedeeld nu”, vertelt Akef.

De inzamelingsactie loopt nog tot vrijdag 18 januari. Geïnteresseerden kunnen van 10.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds hun kleding deponeren bij het HipHopHuis aan de Delfstestraat.