Hockeyen in plaats van naar school

Een extra vrije dag voor kinderen? Op donderdag 5 oktober mochten alle Rotterdamse kids thuisblijven, niet vanwege een feest- of studiedag, maar omdat de leraren staken. Maar wat doe je dan op zo’n vrije dag? Papa en mama zijn aan het werk en alleen thuisblijven kan niet. En daarom besloten hockeyclubs Victoria en HCR een activiteitenprogramma aan te bieden.

Bootcamp, hockey en urban hockey, bij Victoria ging het dak er vroeg af. De kinderen waren om 9.00 uur ‘s ochtends welkom. De rij voor de aanmeldingen stond tot aan buiten het clubhuis. “We hebben iets meer dan 250 kinderen, die we gaan voorzien van een leuk activiteitenprogramma”, vertelt een van de organisatoren Fleur Hertzberger. “We doen dit om ouders een beetje te helpen op een dag als deze. Het doel is vooral dat Rotterdamse kinderen lekker kunnen sporten.”

Knakworsten eten, spandoeken maken en hockeyen. Ook bij HCR werd flink gesport. Bij HCR waren zo’n 400 kinderen aanwezig, vertelt Jeroen Hertzberger, aanvoerder van HCR heren 1. “Ik vind het moeilijk om te oordelen of de leraren terecht staken. Maar als er zoiets wordt georganiseerd, zal er wel wat aan de hand zijn. Ik vind onderwijs heel belangrijk en begrijp het dus wel. Daarom is het mooi dat wij nu een hockeydag kunnen organiseren.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat