Hoe bereidt de horeca zich voor op het ‘nieuwe normaal’?

De horeca mag weer open op 1 juni. In restaurants en cafés moet wel te allen tijde de anderhalve meter afstand in acht worden gehouden en er mogen per locatie maximaal 30 mensen binnen zijn. Niet alle ondernemers zijn blij met deze maatregelen, want ze zorgen ervoor dat het lastig wordt om winstgevend te zijn.
Peter Bender van Café De Ooievaar heeft het zwaar. Hij is na de sluiting gaan thuisbezorgen en klanten konden afhalen. Hij is niet blij met de nieuwe maatregelen, omdat zijn zaak daar te krap voor is. Hij pleit ervoor om één klant per vierkante meter toe te staan. Hij vindt dat horecazaken om 23.00 uur moeten sluiten zodat mensen niet in een dronken bui het te gezellig maken.

Danielle Hoogendoorn van conceptstore Pleur heeft het tot nu toe het niet zwaar gehad tijdens de coronacrisis. Ze heeft er zelfs klanten bij gekregen, omdat veel mensen koffie bij haar komen halen tijdens een wandelingetje. Ze heeft in de tuin tafels neergezet zodat mensen op anderhalve meter afstand kunnen zitten met een kopje koffie en wat te eten. Normaliter heeft pleur een terras aan de voorkant, maar de stoep is te smal.

Martin Wolthuis van ‘t Eethuisje van Delfshaven is net als Peter niet blij met de nieuwe maatregelen. Zijn zaakje is ook niet groot en voor hem is het ook niet winstgevend om open te blijven. Hij wil dat er meer mensen aan een tafel mogen zitten en dat hij een groter terras mag hebben.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat