Hoe blijf jij mentaal fit tijdens de coronaperiode? ‘Mentale Gezondheid 2.0’ nu terug te luisteren als podcast!

Niet meer uitgaan, zoveel mogelijk thuiswerken, afstand houden van elkaar, en telkens maar berichten over het coronavirus, het is een bijzondere tijd. Om te kijken wat dat met Rotterdammers doet, gaat presentator én psycholoog Zoë Pinto E Neto in gesprek met Rotterdammers.

En het leuke is, de gesprekken die Zoë heeft gevoerd met ervaringsdeskundigen, psychologen en andere Rotterdammers over mentale gezondheid en weerbaarheid zijn nu als podcast terug te luisteren! Luister de eerste twee aflevering hieronder terug.

Aflevering 1: Hoe gaat het met de Rotterdammers in coronatijd?
In aflevering één maakt Zoë de balans op: hoe gaat het met de Rotterdammers na negen maanden corona? Ze gaat in gesprek met Rotterdammers via Zoom. Gina Heerenveen is de eerste gast, zij is hoedenmaakster en werkt in de verslavingszorg. Tijdens de eerste lockdown werd ze gevraagd om bij te springen in het crisisteam en dat deed ze vol overgave.

Haar reizende hoedenwinkel staat on hold, mede door het verbod op festivals en andere muziekevenementen. Daarom neemt Gina dit jaar een sabbatical en gebruikt ze die tijd om te bedenken wat er nog meer mogelijk is.

Aflevering 2: Hoe voorkom je stress tijdens het vele thuiswerken?
Nu we in de tweede coronagolf zitten, roepen premier Rutte en minister de Jonge iedereen op zoveel mogelijk thuis te werken. Een grote verandering voor sommige Rotterdammers die veel stress kan oproepen. Ze praat erover met psycholoog Iris van der Steen.

Iris van der Steen komt uit de Provenierswijk en ondersteunt met haar eigen bedrijf, Millennial Psycholoog, met name leeftijdsgenoten die stressklachten ervaren. Daarbij focust ze voornamelijk op de onderliggende patronen die stressklachten kunnen veroorzaken. Ook is ze ervaringsdeskundige: ze heeft zelf, voordat ze met haar eigen bedrijf begon, een burn-out gehad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat