Hoe komt het dat de huizenprijzen in Rotterdam zo stijgen?

Kleine huizenbeleggers, beleggers met één tot negen panden in bezit, worden steeds actiever op de Rotterdamse woningmarkt. Het is vooral deze groep die ervoor zorgt dat de huizenprijzen in Rotterdam zo stijgen. Tot die conclusie komt onderzoeksjournalst Maurice Geluk van Vers Beton.
Volgens Geluk kopen de beleggers panden op, verbouwen ze en mikken daarna op een nieuwe doelgroep. Geluk merkt dit ook in zijn eigen wijk in Crooswijk: “Er wordt vooral gericht op kort verblijf. Ze willen huurders die niet lang blijven wonen, maar wel bereid zijn veel te betalen. Hier komen bijvoorbeeld steeds meer studenten in de wijk die na een tijdje weer weggaan.”

Het gevolg daarvan is dat het karakter van de wijk verandert en de cohesie langzaamaan verdwijnt, aldus Geluk. Volgens de journalist is de oplossing dat er meer gebouwd moet worden in Rotterdam. Daar moet de gemeente een rol in spelen: met meer woningen is er minder krapte op de woningmarkt en zullen de prijzen minder stijgen.

Lees meer over het onderzoek naar de woningmarkt op Vers Beton. Ook zal er vanaf 24 juni een interactieve presentatie zijn van het onderzoek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat