Hoe lang moet je zoeken naar een parkeerplek in Rotterdam? ‘Ik heb al drie rondjes gereden’

Bewoners van de Gouvernestraat kunnen tegenwoordig nauwelijks nog een parkeerplaats vinden. Het helpt vooral niet dat een flink aantal parkeerplaatsen bezet wordt gehouden voor de sloop van het Odeon gebouw. Uitvoerder van de sloop, Woonstad, laat ons daarover schriftelijk weten dat de ruimte nu eenmaal nodig is voor de sloopwerkzaamheden die nog tot eind van 2022 zullen duren.

Maar hoe groot is de parkeer krapte eigenlijk in de Gouvernestraat? We proberen op een drukke vrijdagavond, net voor de etenstijd, een parkeerplekje in de straat te bemachtigen. En dat is inderdaad lastig. Twee straten verderop, in de Gaffelstraat, weten we toch een plekje te bemachtigen.

Aan het begin van de Gouvernestraat vinden we een lege parkeerplek. Maar hoe lang blijft zo’n plekje dan vrij? Het duurt niet lang of een automobiliste maakt gretig gebruik van de ruimte: “Ja. Door drie keer een rondje te rijden op de Kruiskade”, vertelt ze. Is het dan wel of niet moeilijk om te parkeren in Rotterdam? “Ik vind van niet, want er zijn genoeg garages. Misschien ben ik een geluksvogel, maar ik heb altijd plek.”