Hoe vier je jouw verjaardag zonder bezoek?

Gewoon ‘eventjes’ op bezoek gaan bij iemand zit er nu niet in. Daar zit je dan, thuis om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De één verveelt zich, de ander probeert een nieuwe hobby uit. Maar hoe vieren mensen nu hun verjaardag?

Niet alleen voor kinderen is het een verwarrende tijd, om je verjaardag te vieren zonder een feestje te geven, met familie en vrienden. Ook ouderen lassen hun feestje af. Daarop hebben Facebook-gebruikers een idee bedacht. Ze sturen verjaardagskaartjes om elkaar op te vrolijken.

Met z’n allen op een scherm

Niet alleen op Facebook wordt er aandacht besteed aan de eenzame jarigen. Streamingdienst Netflix biedt nu ‘Netflix Party’ aan. Gezamenlijk kijk je naar een film en ondertussen kan je chatten. Als jij de film pauzeert, gebeurt dat bij de ander ook. Zo kan je gerust even naar het toilet of snacks pakken, zonder dat je vrienden stiekem verder kijken.

Anderen zoeken naar verschillende manier om te kunnen socializen met elkaar, door te FaceTimen. Of maken gebruik van de apps Swabit, Zoom en Skype. Ook onze redactie houdt contact via de app HouseParty. Tijdens de videochat zorg je voor je eigen feestje of kun je spelletjes met elkaar spelen.

 

 

Toch een extraatje willen geven

Maar hoe feliciteer je iemand dierbaars terwijl je niet naar hem of haar toe kunt? “Deze week werd mijn vader 75 jaar en een van mijn beste vriendinnen 34. het is heel gek om ze dan niet in het echt even te kunnen feliciteren”, zegt Celeste Boddaert. Om toch nog haar vader en vriendin te kunnen feliciteren, moest ze creatief zijn. Dit uitte zich uiteindelijk in cadeaupakketten die voor de deur van de twee jarigen neer werden gezet. “het was een soort belletje lellen bij mijn vader, want ik wil natuurlijk nul risico lopen”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat