Hoefjes van de vloer in Stroodorp

Het Kralingse Bos staat het komende weekeinde in het teken van de paardensport. De internationale top van de spring- en dressuursport strijkt neer in het stadspark voor het jaarlijkse topsportevenement CHIO, dat dit jaar haar 70-jarig bestaan viert. Daarmee is CHIO het oudste topsportevenement van Rotterdam.

Gisteren begonnen de Nederlandse dressuurruiters sterk aan CHIO. Na het eerste onderdeel van de landenwedstrijden, staat het Nederlandse team voorlopig eerste. Zaterdag wordt verder gestreden om de FEI Nations Cup. Ook in het individuele klassement is Nederland goed vertegenwoordigd. Edward Gal staat met zijn paard Glock’s Zonik N.O.P voorlopig eerste.

Behalve de wedstrijden tussen de topruiters uit binnen- en buitenland kunnen bezoekers genieten van een muziekprogramma, de hippische shows en de foodstands. Voor kinderen is een speciaal kinderdorp ingericht, waar zij kunnen klimmen en klauteren. Ook volgen de groepen 5 van verschillende basisscholen in Rotterdam donderdag en vrijdag een educatief programma over de verzorging van paarden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat