Hoek van Holland vergrijst

Hoek van Holland vergrijst in rap tempo. Als we de onderzoeken moeten geloven lijkt het onvermijdelijk dat in 2030 het merendeel van de inwoners 50 jaar of ouder is. Kimberley de Jong is een jonge ondernemer die zich inzet om meer jongeren naar het gebied te halen: “Hoek van Holland moet aantrekkelijker worden voor jongeren.”

Kimberley is bedrijfsleidster van restaurant SAAM en is daarnaast algemeen bestuurslid Ondernemersvereniging van Hoek van Holland. Ze vindt het belangrijk dat Hoek van Holland niet alleen als badplaats gezien wordt. “Er gebeurt hier in het centrum van Hoek van Holland te weinig om de jongeren in het dorp te houden. Ik ben erg druk bezig om meer activiteiten voor jong en oud te organiseren”, vertelt Kimberly.

Mevrouw Groels is vrijwilliger op kringloopwinkel en zij vindt het niet erg dat de vergrijzing toeneemt. “De jongeren gaan werken, gaan even van Hoek van Holland vandaan en die komen daarna dan weer terug. Ik weet het zeker”, vertelt ze. “Heb jij een badplaats gezien waar dat niet zo is? Waar je ook naar toe gaat, je moet ze eens zien zitten op het strand: het zijn allemaal dikke buiken en oudere dames”, zegt ze lachend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat