Hoekenees Henk laat zien hoe wij worden beschermd tegen overstromingen

Afgelopen weekend stond Hoek van Holland in het teken van kunst. Op 19 verschillende plekken exposeerden kunstenaars hun werk met als thema: “onder de zeespiegel”. Voorzitter Historisch Genootschap Hoek van Holland, Henk, liet aan ons voor hem bijzondere plekken zien die met dat thema te maken hebben.
Het is een flinke afstand voor de fanatieke kunstliefhebbers die de hele route willen volbrengen moeten zo’n 16 kilometer afleggen. De kunst wordt op bijzondere plekken: van de KNRM-reddingstation tot op een parkeerplaats. Henk van der Lugt is geboren en getogen Hoekenees. Hij is gepensioneerd en is nu Voorzitter Historisch Genootschap Hoek van Holland.

Henk laat een aantal plekken van de kunstroute zien die te maken hebben met het thema “onder de zeespiegel”. Eén daarvan is de Maeslantkering. Deze waterkering beschermt Zuid-Holland tegen overstromingen. “Als het water wordt verwacht drie meter boven NAP te komen dan gaan de sluisdeuren dicht. Je kunt je voorstellen dat die uiteindelijk ook te laag worden en dat ze verhoogd moeten worden of iets anders bouwen. Dat weet ik niet. Dat weten we geen van allen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter