Hoera! De Markthal is 5 jaar

De afgelopen vijf jaar zijn voor de markthal niet over rozen gegaan. Veel ondernemers vertrokken en het werd meer een foodhal dan een versmarkt. Wij maken de balans op met ondernemers en marktkooplieden.

De Markthal is een grote toeristische trekpleister geworden in Rotterdam. In vijf jaar tijd zijn er 38 miljoen bezoekers geweest. De ondernemers zijn positief over de Markthal na vijf jaar. “We zijn de eerste twee jaar overlopen door de mensen die deze fantastische plek willen zien.” Vertelt ondernemer Ton van Zanten van Mart Café. “Ik zou het mooi vinden als het toch een beetje terug zou naar de verse producten en het enthousiasme wat er toen was.”

De marktkooplieden van de Blaak markt zijn niet blij met de Markt. Ze vinden het te duur en ze zagen al aankomen dat een versmarkt niet zou werken. Bloemenverkoper Peter Put is wel enthousiast: “Ik vind het wel een aanwinst voor Rotterdam. Mensen uit Brabant die komen eens een dagje kijken. Die komen van allerlei spullen kopen in die Markthal, maar zeker ook op de markt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat