Hofplein en het Zwaanshals vieren de winst van Portugal op het EK

Portugal is Europees Kampioen geworden tijdens een spannende wedstrijd tegen Frankrijk. De Portugezen wisten Frankrijk met 1-0 te verslaan. In het Portugeze restaurant Bom Gosto kwamen Portugezen en Rotterdammers bijeen om de wedstrijd te bekijken.
Het bleef lang spannend. Pas in de verlenging op de 109e minuut scoorde Eder waarna het los barste in Bom Gosto. In 2004 stond Portugal al tegen Griekenland in de finale, maar verloor deze wedstrijd met 1-0. Dit weekend werd de winst alsnog binnen gehaald. Bij de supporters zonk de moet in de schoenen nadat sterspeler Ronaldo al vrij snel geblesseerd raakte. Nadat hij door Dimitri Payet tegen zijn linkerknie werd geraakt moest hij uiteindelijk de handdoek in de ring gooien en werd hij met een brancard van het veld afgedragen.

Op een groot scherm konden de supporters in Bom Gusto naar de wedstrijd kijken. Het restaurant trilde op zijn grondvesten nadat de winst werd binnen gehaald. Het feest ging nog verder op het Hofplein waar de supporters toeterend rondreden. Zelfs een duik in de fontein was niet te gek.