Hogeschool Rotterdam blikt terug op coronatijd met documentaire

In de documentaire ‘Op afstand verbonden’ blikken studenten en docenten terug op het studeren coronatijd. “Je ziet niet alleen de vrolijke verhalen, we hebben echt gezocht naar het balans” vertelt regisseur van de film, Annick Sickinghe. “Ik denk dat iedereen zich wel kan herkennen in de film.” De film gaat op woensdag in première in de Hogeschool Rotterdam daarna is de film te zien op sociale media.

Eerlijk, openhartig en veerkrachtig met deze woorden zou Annick Sickinghe de documentaire omschrijven. “De documentaire laat zien dat alle mensen heel hard hebben gewerkt om er het beste van te maken. Dat gaat van beleidsmedewerkers tot conciërges en niet te vergeten de studenten” vertelt Annick. “Met een hoop creativiteit, inspanning en overuren is het gelukt. Iedereen heeft het zwaar gehad. Gelukkig is nu alles weer open.”

Geen ruimte
Annick Sickinghe maakte samen met haar collega Sam van Zoest een documentaire voor de Hogeschool Rotterdam. “Het leek me heel interessant sluit goed aan bij eerdere werk”, aldus Annick. Na vele voorgesprekken konden de interviews opnames voor de documentaire beginnen. Vooral het verhaal van een verpleegkundige studente maakte veel indruk op Annick: “De studente liep stage in het ziekenhuis en er was voor haar eigenlijk geen ruimte meer om student te zijn.”