Honden nemen laatste duik in het Hoekse Badje om het seizoen af te sluiten

Vandaag mogen de honden met hun eigenaren het seizoen afsluiten in het zwembad van Hoek van Holland. Alle buitenbaden sloten het eerste weekend van september al de deuren, maar niet het Hoekse Badje. De Hoekse bewoners gingen hiervoor in protest.
“Wij zijn toch heel anders en dan accepteren de bewoners dat niet”, aldus Gerrit Neuman, badmeester in Hoek van Holland sinds 1980. “De rest van Rotterdam heeft binnenbaden, maar wij hebben alleen dit”, doelt Gerrit op het kleine buitenbad. Het zijn voornamelijk mensen uit de regio die er komen, zegt hij. “De rest van Rotterdam komt hier niet, omdat ze het te ver vinden.”

De honden kunnen eigenlijk vanaf 13 uur in het badje, maar er stond al veel eerder een lange rij voor het hek van het zwembad. Daardoor heeft de organisatie besloten de honden eerder toe te laten. Om 13 uur zaten er al ongeveer 20 honden in het zwembad. Het bad is veilig, verzekert Neuman: “De chloor staat uit, dus er komen geen schadelijke stoffen in het bad.”

“De honden vinden het hier leuker, omdat het bad schoon is en er mensen bij kunnen.” De viervoeters hebben geluk met het mooie weer. Ze kunnen het water nog in tot 14 uur en daarna gaat het zwembad dicht. Het Hoekse Badje gaat volgend jaar weer in mei open.

Foto: Facebook Zwembad Hoek van Holland

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat