Hondenbezitters hekelen nieuwbouwpark Twee Heuvels

Het park Twee Heuvels in de wijk IJsselmonde dreigt een stuk kleiner te worden. Een stuk van het park moet wijken voor nieuwbouw. Vooral voor de hondenbezitters is dit een doorn in het oog. Zij zien de uitlaatplaats voor hun viervoetige vrienden drastisch kleiner worden.

Het park dat sinds 1971 bestaat heeft met name voor de hondenbezitters een sociale functie. De vrees bij Peet van Hertum is dat het park wordt uitgesloten voor honden. ’Dus dat je je hond niet meer mag loslaten. Daarnaast verdwijnt ook de natuur.’ Buurtbewoner Yolanda vergelijkt de situatie van Twee Heuvels met het Central Park in New York. ‘Daar gaan ze toch ook geen huizen plaatsen?’

Raadslid Setkin Sies van Christen Unie SGP heeft wel een oplossing voor de casus van de Twee Heuvels. Namelijk de nieuwbouwwoningen een paar honderd meter verderop op een braakliggend terrein, waar ooit een schaatsbaan stond, plaatsen.

———————————————-
OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb
Instagram – https://goo.gl/zgg19c
Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3
Snapchat – https://goo.gl/KpV89T
TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349
APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.