Hondeneigenaren ontevreden over verplaatsing hondenstrand Kralingse Bos

Hondenbezitters in Kralingen maken zich zorgen over het besluit van de gemeente om het hondenstrand te verplaatsen om het probleem rond blauwalg aan te pakken. Ook worden de vrije hondenzones veranderd. Dit stemt de baasjes evenmin tevreden.

Isabel Koutzarov is een van de Rotterdammers die zich zorgen maakt. Ze probeert zoveel mogelijk andere hondeneigenaren te activeren om hun mening te laten gelden. Daardoor waren veel belanghebbenden aanwezig bij de informatieavond die dinsdag 1 oktober werd georganiseerd om de plannen toe te lichten. Tijdens de bijeenkomst bleek dat er veel onduidelijkheid is onder de aanwezigen.

Brigitte Moratis, woordvoerder van Stadsbeheer, benadrukt dat de gemeente niet wil dat honden verdreven worden uit het bos. “We zien graag honden in het Kralingse Bos, maar we moeten niet vergeten dat meerdere gebruikers van het bos de ruimte nodig hebben, zoals hardlopers, recreanten etcetera. We willen samen met de hondeneigenaren kijken wat de beste oplossing is.”

Dat laatste lijkt momenteel niet goed te lukken. “De communicatie is slecht, op zijn zachtst gezegd niet heel goed,” vertelt Koutzarov. “Vorige week hoorden we pas dat het strandje zou verplaatsen, dat trof ons hondenbezitters als donderslag bij heldere hemel.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat