Hondenspeeltuin Bello sluit na nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet heeft nieuwe corona regels vastgesteld. Een van deze regels is een samenscholingsverbod van maximaal vier personen. Voor hondenspeeltuin Bello betekent dit dat zij moeten sluiten, omdat de bezoekers geen afstand kunnen houden volgens de gemeente.

De bezoekers van Bello denken daar anders over. “We begrijpen echt niet waarom ze moeten sluiten, we kunnen voldoende afstand houden of eventueel met mondkapjes zitten. Het enige wat de honden hier doen is spelen en zij brengen het virus niet over.’’
Een andere bezoekster is ook erg van slag dat Bello haar hekken sluit. ‘ Mijn hondje is geadopteerd uit Griekenland, dus ik kan hem niet loslaten in het park. Daarnaast ben ik mindervaliden en kan niet heel ver lopen met de hond. Dat betekent dus maar rondjes om de flat uitlaten. Toen ik het nieuws hoorde heb ik wel een traantje gelaten.’’

De eigenaresse Annemiek Mans baalt er ook van “ Ik begrijp dat het virus ernstig is, maar heel realistisch gezien: onze honden dagopvang is naast de hondenspeeltuin een grote financiële inkomstenbron. Sluiting is een financiële strop.”

Dit verhaal krijgt nog een staartje want de hondenbaasjes en de organisatie gaan de gemeente aanschrijven en een klacht indienen. Ze vinden dat er een nieuwe oplossing moet komen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat