Honkbal terug op Zuid dankzij Urban010

Jongerenwerker Sherandel Rosa is in 2014 met Urban010 begonnen, waarmee hij door middel van clinics jongeren in IJsselmonde wil enthousiasmeren voor de sport.
En met succes, want de clinics zijn zo populair dat Sherandel nu op zoek is naar een locatie voor een permanent honkbalveldje in de wijk. “Ik speelde zelf ooit op Zuid honkbal bij Sparta-Feyenoord, maar die zijn er helaas niet meer.

Daarom besloten ik en nog wat mensen om voor ‘the love of the game’ Urban010 op te richten en kinderen hier de kans te geven om te honkballen”, aldus jongerenwerker Sherandel Rosa die de clinics in zijn vrije tijd geeft.

En met succes, want zo’n dertig jongeren gooien wekelijks de bal over en weer op het terrein van voetbalvereniging LMO in IJsselmonde. “Via school kwam ik in contact met Sherandel”, aldus Braith Ajayi die één van de deelnemers is vandaag. “In het begin zat ik op voetbal, maar nu vind ik honkbal veel leuker. Ik wil er dan ook echt mee verder gaan.”

En dat geldt ook voor Urban010. Sherandel maakt nu nog dankbaar gebruik van het terrein van LMO, maar zou graag een nieuw honkbalveld gerealiseerd zien worden op een leegstaand veld in Rotterdam Zuid bij de Smeetslandseweg: “We willen doorgroeien om nog meer kids te bereiken en om ook vaker te kunnen trainen. Het is namelijk geweldig als we deze sport nog groter kunnen gaan maken hier op Rotterdam Zuid.’’