Hoogste punt nieuwbouwproject wordt gevierd

Aan de Hooidrift wordt al maanden gebouwd aan 14 nieuwe woningen. Het hoogste punt van de bouw is bereikt en dat wordt gevierd met ‘pannenbier’ samen met de aannemer.

Het project is een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit houdt in dat de bewoners de opdrachtgevers zijn van de woningen. De gevels zijn hetzelfde, maar achter de gevels mogen de bewoners zelf bepalen wat ze doen. En dat sprak bewoners Suzan en Maarten aan.

Ze waren op zoek naar een grotere woning. Ze hebben gekeken naar verschillende panden, maar ze werden echt verliefd op het project aan de Hooidrift. Ze konden het ontwerp volledig naar hun eigen hand zetten. Ze gaan van een huis met één verdieping naar een huis met vier verdiepingen. Aan hun huidige huis gaan ze dan ook niet veel missen: ‘Het is donker. Het ligt in een buurt, die ik veel minder prettig vind, veel minder gezellig vind dan die van de Hooidrift.’ Het wordt pas begin 2017 voordat het gezin hun intrek kan nemen in het huis.

Emile Klep, Directeur Stedelijke Inrichting, vind CPO projecten van groot belang voor de stad. ‘Vanuit de gemeente vinden wij het belangrijk dat mensen die in Rotterdam willen komen wonen of willen blijven wonen, en dan met name de stedelijke gezinnen, de plek van hun dromen vinden. Omdat we het als stad belangrijk vinden om die stedelijke gezinnen in de stad te houden.’