VIDEO | Hoogvlieter Aad inspireert, helpt en zorgt voor een glimlach

Verpleeghuis Siloam is de plek waar Aad werkt voor stichting DOCK. Aad is ex-verslaafde en probeert met zijn verhaal mensen te helpen en inspireren.

Van een groot dansfeest of een klein klusje tot een simpel gesprek. Aad is van alle markten thuis. Door zijn levensverhaal te delen met jong en oud wil hij mensen op het rechte pad houden.

“Ik wil eigenlijk jongeren en ouderen helpen met de boodschap: ‘probeer niet in het wereldje te komen waar ik ben geweest, maar probeer het normale leven te leven’.”

Bevrijding
“Vanaf mijn negende ben ik verslaafd geweest. Drank, drugs, alles… Dertien jaar geleden heb ik voor mezelf gekozen en afstand genomen. Sindsdien ben ik het goede pad opgekomen”, vertelt Aad. “Mijn zoon zei een paar jaar geleden: ‘Ik heb mijn pa weer terug’. Het voelde als een bevrijding.”

Samen met zijn stagiair Kevin Verheij wil Aad meer jongeren naar Siloam te krijgen, om samen activiteiten te doen en zo het gesprek tussen jong en oud op gang te brengen. “Aad is echt een geweldige man. Hij steekt iedereen aan met zijn enthousiasme, mij ook!” legt Kevin met een grote glimlach uit. “Door hem ben ik meer gaan helpen met activiteiten hier.”