Hoogvlieters eten al meer dan 20 jaar bij Me Moeder

Brasserie Me Moeder is populair in Hoogvliet. De bijzondere naam brengt altijd weer een glimlach om het gezicht van menig Rotterdammer. De brasserie wordt al 21 jaar gerund door de twee broers Dimitri en Sebastiaan. “Onze kracht zit hem in samen in deze zaak te staan, het versterkt zich door met zijn tweeën te werken”.

“De zaak zijn wij”, zegt Dimitri. “Mensen komen soms gewoon voor jou, hoe stom dat ook klinkt, het is gewoon echt zo”. Beiden werken ze al sinds hun tienerjaren in de horeca, “ik ben begonnen als afwasser” vertelt Sebastiaan. “En uiteindelijk zijn we er nooit meer uitgegaan”.

De twee worden elkaar gelukkig niet zat, ze moeten allebei een beetje lachen. “Als broers, soms wel als collega’s” zegt Sebastiaan. Dimitri vult hem aan, “je ziet elkaar meer dan je eigen vrouw en kinderen. Het is altijd wel weer lekker wanneer het zondag is, dan zie je elkaar niet”. Maar het samenwerken blijven ze leuk vinden, “het blijft elke dag weer een uitdaging, het verveelt eigenlijk nooit”.

Dimitri vertelt dat het hem misschien wel leuk lijkt om een keer wat anders te doen, omdat hij altijd in de horeca gewerkt heeft. “Naarmate ik ouder word denk ik wel eens hoe het zou zijn om in de haven te werken of op een kantoor te zitten. Iets anders, dat je zegt; (ik) heb zestig jaar in de keuken gestaan”.

Catherine is al jaren vaste klant bij de brasserie en is te spreken over het eten en de bediening, maar de naam heeft ze wel een beetje moeite mee gehad. “Als ik aan de telefoon tegen iemand zeg, ‘ik ga naar Me Moeder’, dan zeiden ze je moeder leeft toch niet meer?”, vertelt ze grappend.