Horeca-ondernemer start actie om plastic rietjes te verbannen

5000 plastic rietjes gaan er gemiddeld doorheen op een typische zaterdagavond bij Huiskantine in de Oude Haven. Veel te veel volgens Huiskantine eigenaar Mitchell Hettema: “Thuis drink je ook niet met een rietje”. Daarom stopt hij vanaf dit weekend met het serveren van rietjes in drankjes. En hij hoopt dat de rest van de Rotterdamse horeca volgt.
Vandaag kondigde Huiskantine via een Facebookpost aan te stoppen met het gebruik van plastic rietjes. Hettema is benieuwd wie zijn voorbeeld volgt. Hij heeft al een aantal positieve reacties gekregen van bevriende horeca-ondernemers en hoopt dat de grote spelers in de Rotterdamse horeca zich bij hem aansluiten.

Het milieubewustzijn bij de Huiskantine is hoog. Er wordt er op gelet dat er niet teveel wordt weggegooid en er worden zo min mogelijk wegwerpproducten gebruikt. In plaats daarvan kiezen zij voor de recyclebare opties.

Voor wie wel een rietje nodig heeft, denk aan mensen met een beperking, houdt Hettema een aantal rietjes achter de hand. Ook is hij aan het kijken naar rietjes op plantaardige basis.

(Foto via Facebookpagina Huiskantine)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter