Hugo uit Delfshaven wil jongeren meer mediaskills leren met cursus ‘Coolhaven Connect’

Jongeren uit Delfshaven kunnen zich nu nog opgeven voor de cursus ‘Coolhaven Connect’. Een initiatief van een groepje jongeren uit Rotterdam West, ontwikkeld door Media Atelier Delfshaven (MAD). Donderdag 3 februari start de cursus. Er is nog plek voor vier jongeren tussen de 18 en 29 jaar die hun mediaskills willen vergroten.

Hugo vertelt dat tijdens de twaalf weekse cursus de jongeren elke week wat anders leren, “In de eerste vier weken zullen de cursisten veel personal coaching krijgen. De cursisten krijgen les van jonge professionals. De eerste week krijgen ze een workshop fotografie, in week twee grafische vormgeving, in week drie video techniek en in de vierde week krijgen ze een cursus branding, dan werken ze aan een online identiteit. Nadat ze hebben georiënteerd in de eerste vier weken, zullen ze een podcast produceren.”

Het idee is ontstaan doordat de jonge initiatiefnemers in de eerste lockdown op slot zaten. De intentie is ook om een interactieve platform te worden: “Het is een sociale start up om een interactief platform te worden voor jongeren. De deelnemers van de cursus worden gecoacht, waarbij ze aan de slag gaan met hun persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk ook zelf een podcast gaan maken”, aldus Hugo Post, initiatiefnemer van MAD.

Communicatie
Hugo vindt sociale media erg belangrijk: “Omdat een groot deel van de communicatie tegenwoordig online gaat. Wat wij kunnen toevoegen aan dit belangrijke onderwerp is, dat jongeren sociale media niet passief blijven gebruiken, maar ook actief hiermee aan de slag gaan. Op deze manier leren ze er meer over.”

“De jongeren kunnen altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over de cursus. Als ze niet kunnen deelnemen op 3 februari, kunnen ze zich ook aanmelden voor 1 mei. De cursus begint dan weer opnieuw”, aldus Hugo.