‘Verdwaalde’ Amsterdamse Splashtour-bus vaart en rijdt door Rotterdam

Splashtour

‘The most splashing way to see Amsterdam’. Dat staat op de knalgele Splashtour-bus die de afgelopen weken door Rotterdam rijdt en vaart. Is de bus verdwaald? Is het een slechte grap? OPEN Rotterdam vroeg het aan Splashtours zelf.

Foto van: Rotterdamsememes

Misschien wist je het niet, maar Splashtours is niet alleen actief in Rotterdam, maar ook in de hoofdstad van Nederland. Ook in Amsterdam maakt de opvallende gele bus een stadsrit langs de bezienswaardigheden, waarna die een duik in het water maakt. In Rotterdam maakt de bus een ‘splash’ en een vaart in de Maas, in Amsterdam in het IJ.

“Maar dat gebeurt nu even niet in Amsterdam”, zegt een woordvoerster. “Daar rijdt en vaart de bus even niet, vanwege een erg laag aantal reserveringen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de Amsterdamse bus in Rotterdam in te zetten. Want in Rotterdam is het juist extra druk.”

Op sociale media leidt de Amsterdamse bus in Rotterdam tot wat verwarring.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rotterdamse Memes (@rotterdamsememes)

Extra bus voor drukte
De woordvoerster legt uit dat de Amsterdamse bus in Rotterdam niet alleen de drukte opvangt, maar ook handig is vanwege de coronamaatregelen. “Daardoor moeten we onze bezoekers spreiden. Met een extra bus, hoeven we geen mensen teleur te stellen.”

Waarom het zo druk is met mensen die in Rotterdam mee willen in de Splashtour? Daar heeft de woordvoerster niet direct een verklaring voor. “Misschien is het wel omdat er nu minder mensen op vakantie zijn en toch iets leuks in eigen land willen doen?”