Huis kopen in Carnisse: een sprong in het diepe?

Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) worden enkele honderd miljoenen euro’s in Rotterdam-Zuid gepompt. Een van de projecten waar het geld voor gebruikt gaat worden is de stadsvernieuwing in, onder andere, Carnisse. Bestaande woningen zullen tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor nieuwe woningen.

Vers Beton deed onderzoek naar NPRZ en kwam tot de conclusie dat er onduidelijkheid is over de financiering van de stadsvernieuwing en dat de plannen (en de gevolgen van de plannen) nog niet helder zijn.

Wij liepen ondertussen alvast mee met enkele bewoners in Carnisse om te peilen hoe de situatie er nu is en om te kijken wat de meningen zijn over de stadsvernieuwing.

In aflevering 1: Herman woont in het noorden van Rotterdam en kent ‘Zuid’ eigenlijk nog niet zo goed. Wel heeft hij er pas een huis gekocht, in de wijk Carnisse.

Carnisse zelf staat aan de vooravond van een geplande stadsvernieuwing en er is nog niet veel bekend over wat precies de plannen zijn. Er worden huizen gesloopt in de wijk en waarschijnlijk komen er duurdere huizen voor in de plaats. Herman zou zelf liever zien dat de bestaande huizen bleven en dat er kluswoningen van worden gemaakt omdat hij bang is dat het karakter van de wijk verloren gaat.

Deze publicatie kwam tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (fondsbjp.nl).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter