Huis van Carnisse wordt feestelijk geopend

Het was één groot feest in Carnisse. Het buurtcentrum is weer geopend. Vijf jaar geleden ging het pand dicht nadat Charlois Welzijn failliet ging. De buurt wilde hun geliefde buurthuis niet kwijt en besloot het pand te kraken. Marlies is één van de vrijwilligers die zich jaren heeft ingezet voor de heropening. Ze is trots dat haar geliefde buurtcentrum weer open is.

Marlies kwam met het wijkcentrum in aanraking, omdat ze al 10 jaar voor een basisschool in de wijk werkt. Activiteiten van de school vonden plaats in het buurthuis. Marlies had de sleutel van het pand nog en besloot het open te houden nadat het werd gesloten. Ze doet het werk bijna geheel vrijwillig. Ze vindt het geweldig om te doen, omdat ze er veel voldoening uit haalt. Zij vindt dan ook dat iedereen vrijwilligerswerk zou moeten doen.

Bingoën, dansen, karate, gitaar spelen; het zijn een aantal van de activiteiten die je kunt doen in het wijkcentrum. Het wijkcentrum wil er zijn voor de hele wijk. Van jong tot oud. Ze willen voor iedereen een veilige thuishaven zijn. Jongeren worden van de straat gehouden en krijgen de kans om vrijwilligerswerk te doen en het is een sociale ontmoetingsplek.