Huis van de wijk De Put bezorgt maaltijden thuis mét veilige afstand

Huis van de Wijk De Put verzorgt al jaren twee keer per week maaltijden voor buurtbewoners. Dinsdag hebben de vrijwilligers te horen gekregen dat ze tijdelijk moeten sluiten vanwege de coronacrisis, terwijl het eten al gemaakt was. Daarom bezorgen ze de maaltijden nu bij buurtbewoners die het moeilijk hebben.

Awina Kion is al meer dan vijfendertig jaar vrijwilliger bij het Huis van de Wijk, en zorgt al twaalf jaar voor maaltijden. “We hebben de mensen gewoon de keuze gegeven: we kunnen het bij jullie bezorgen”, vertelt ze. “En daar kwamen heel veel reacties op. We hebben nu al meer dan veertig bestellingen, vanuit heel Rotterdam.” De vrijwilligers zorgen dat er voor ieder wat wils is, met verschillende keuzes en bijvoorbeeld vegetarische opties. “Vandaag hebben we hutspot, zuurkool en boerenkool, dus het zou wel raar zijn als je het geen van allen lust”, lacht Awana.

We gaan mee met een van de vrijwilligers die maaltijden gaat bezorgen. Een mevrouw die ook gelijk een maaltijd voor haar man heeft besteld, laat ons weten dat ze erg blij is met de service. “Ik hoop dat het niet lang hoeft te duren, maar ik ben hier wel heel blij mee!” Ze heeft zelfs een doos chocola gekocht voor de vrijwilligers, als bedankje.
Een andere klant komt al zo’n drie jaar twee keer per week naar De Put toe, helemaal vanuit het Oude Westen. “Het eten is gewoon zo lekker. Je hebt echt niks te klagen.”

Huis van de Wijk De Put is een ontmoetingsplek in de wijk Mathenesse te Delfshaven. Al twaalf jaar serveren ze onder leiding van Awina iedere dinsdag en vrijdag maaltijden. Tegen kostprijs krijgen de buurtbewoners soep, aardappels, groente, vlees, salade en een dessert. Als De Put weer open mag na de crisis, zullen de maaltijden weer gewoon ter plaatse geserveerd worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat