Huisfeestjes met de buren

Voor het eerst wordt het evenement ‘Muziek bij de buren’ georganiseerd in Rotterdam. In 55 verschillende huiskamers in de stad wordt er met de buren en Rotterdamse artiesten flink feest gevierd. En het geeft de Rotterdammers ook een kans om de buren te leren kennen.

Een evenement waarbij Rotterdammers hun huizen open- en tentoonstellen voor “vreemden”, in de vorm van een huisfeest. Bezoekers van ‘Muziek bij de buren’ nemen dus letterlijk een kijkje bij de buren. Sarina Karouw is een van de Rotterdammers die haar huis openstelt voor het evenement. “Ik vind het wel bijzonder dat je gewoon op een zondagmiddag bij mensen thuis muziek kunt luisteren,” aldus Sarina Karouw.

In totaal zijn er 165 optredens in verschillende muziekgenres, deze vinden plaats in Noord, Overschie en Delfshaven. Ook Jens Hellewaard’s woonkamer wordt gebruikt voor een huisfeest. “Wij gaan altijd naar concertjes toe en ik vind het ook wel leuk om dat een keer hier te hebben,” vertelt Jens vrolijk.

OPEN Rotterdam is altijd wel in voor een feestje en gaat langs drie verschillende woonkamers in Delfshaven. Check de video hieronder voor een leuke sfeerimpressie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat