Hulpdiensten en militairen oefenen in Daniel den Hoed ziekenhuis

Bewoners in de buurt van de Daniel den Hoed kliniek werden vorige week via een opmerkelijke brief geïnformeerd over oefeningen van verschillende hulpdiensten in het voormalige ziekenhuis aan de Groene Hilledijk.
Wie deze dagen langs het ziekenhuis loopt, moet niet schrikken bij het zien van ME busjes en brandweerwagens of bij het horen van knallen rondom de kliniek. Teams van brandweer, politie en defensie oefenen van half september tot en met half oktober in het door Erasmus MC beschikbaar gestelde kantoorgebouw.
In afstemming met de gemeente Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaan 50 functioneel specialisten van 1CMI Commando vanuit het voormalig Daniel Den Hoed Kliniek gespreksvaardigheden trainen in de regio Rotterdam-Rijnmond in een fictief buitenlands watersnoodscenario. De militairen bereiden zich met deze regelmatig georganiseerde oefening voor het voeren van gesprekken bij inzet in het buitenland.

Deze specialisten zijn veelal reservisten en zijn gespecialiseerd in het kijken naar de humanitaire, culturele, sociale, economische, communicatie, politieke en religieuze aspecten in een missiegebied. Zij bezoeken door de regio heen zo’n 40 bedrijven, instellingen en organisaties en gaan met hen in gesprek over het bedachte scenario en gaan op in het rollenspel.

Bewoners of voorbijgangers zullen geen overlast van de militairen hebben. Deze specialisten reizen namelijk vanuit het voormalig Daniel Den Hoed Kliniek in kleine teams door de regio en zijn onbewapend. Zwaar militair verkeer zullen de bewoners ook niet ervaren. De eenheid verplaatst zich overdag met kleine teams in personenauto’s.

In de bewonersbrief wordt toch ook vermeld dat bij enkele oefeningen het mogelijk is dat men knallen hoort van oefenmunitie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter