Humanitas gaat met de ‘coronabakfiets’ Hillesluis in: ‘Een meerwaarde voor de wijk’

Het is best lastig om ervoor zorgen dat buurtbewoners op de hoogte zijn van alle hulp die mogelijk is in coronatijd, al helemaal nu buurthuizen gesloten zijn. Daarom bedacht Humanitas de coronabakfiets. Hiermee doen medewerkers verschillende locaties in Hillesluis aan. “Bewoners kunnen hier op een laagdrempelige manier terecht voor vragen en voor hulp.” 

Humanitas biedt hulp bij huiswerk van kinderen, we helpen met ingewikkelde formulieren en we doen boodschappen voor ouderen die de deur niet uit kunnen door corona, zegt Said Aharchaou, medewerker bij Humanitas. “Veel mensen weten echter niet waar ze heen moeten met hun hulpvraag, daar helpen we ze hier bij.”

“We bieden niet alleen onze eigen mogelijkheden voor hulp, maar verwijzen ook door naar andere organisaties en de gemeente. Zo bieden we overzicht in alle mogelijke manieren.”

Maar ook voor dat reguliere, maar o zo belangrijke praatje zijn medewerkers van Humanitas bereikbaar. En juist daarvoor is de coronabakfiets een goede uitkomst, vindt Said. ”Zeker in deze tijd is het belangrijk om het contact met de buurt warm te houden.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/T2FxKuhvHAA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat