Huurders van Balwantsingh betalen geen huur meer: ‘We hebben de zoveelste lekkage gehad’

Oud- gemeenteraadslid Narsingh Balwantsingh, trad twee dagen na de publicatie van OPEN Rotterdam over zijn schimmelpand in Bloemhof af. “Om meer tijd te hebben voor het onderhoud van zijn panden.” Nu, drie maanden later, blijkt er aan de panden nog niets verbeterd. In het pand in Bloemhof wonen alle bewoners onder erbarmelijke omstandigheden in een tochtig appartement met schimmel, lekkage en defecte gas- en elektra-voorzieningen.

Moeder en kinderen
In een ander pand van Balwantsingh, woont een moeder met haar kinderen in gelijke omstandigheden. Daar is het plafond van een kinderkamer naar beneden gekomen door lekkage. Deze bewoner is met Balwantsingh in een rechtszaak verwikkeld en voor dit pand liggen er plannen voor een renovatie. Deze moet starten in week 17, bijna vier maanden nadat Balwantsingh als raadslid opstapte.

Volgens Balwantsingh is er in het geval van de panden in Bloemhof “Uitvoerig contact tussen beheer en alle bewoners”. Verder geeft hij aan dat hij het vervelend vindt dat de communicatie niet goed gaat, maar dat dat voor een deel ook bij de beheerder ligt. “Ik zal de beheerder vragen nogmaals contact op te nemen met de betreffende huurder en te kijken waaraan het schort in de communicatie.” De huurders van de panden hebben tot nu toe niets gehoord.

Stadsbeheer
Navraag bij stadsbeheer leert dat er inderdaad een conceptaanvraag is ingediend voor het renoveren van panden op de Lange Hilleweg. Daarin staat dat het gaat om: “Een transformatie bouwproject voor 14 eengezinswoningen met buitenruimte, berging en fietsenstalling.” Daarbij heeft de architect die de plannen heeft ingediend, aangegeven dat deze hoogstwaarschijnlijk in de week van 24 april definitief worden gemaakt.

Ook Peter Peters, bewoner van het schimmelpand in Bloemhof, heeft na drie maanden nog niets gehoord. Hij heeft zijn huur, die 567,- euro was, stopgezet. “Ik heb nog niets gehoord en zet de huur nu al drie maanden apart op eigen initiatief.” “We hebben de zoveelste lekkage gehad en ik was het helemaal zat.” – “Het is een klote situatie. Ik weet niet wat ze van plan zijn. Je hoort helemaal niets van ze.(…) Je verwacht niet van een gemeenteraadslid dat hij huizen koopt zonder te kijken in welke staat ze zijn.”- “We willen dat er duidelijkheid komt in deze onzekere situatie.”

OPEN Rotterdam meldde begin september 2022 een schimmelpand in Bloemhof waar arbeidsmigranten uit Litouwen in woonden. De staat van het pand was zo slecht dat de publicatie hierover raadsvragen opleverde. Uit onderzoek van de communistische organisatie Revolutionaire Eenheid bleek begin 2023 dat dit pand in eigendom is van toenmalig PvdA raadslid Narsingh Balwantsingh. Volgens hem zelf aangekocht ter investering voor zijn pensioen.