Icoon Snackbar Peppie in Middelland wordt afgebroken

Het besluit is genomen; snackbar Peppie is failliet, wordt gesloopt en vervangen met fietsnietjes. Bewoners uit de wijk Middelland zijn erg teleurgesteld dat de iconische snackbar op de kruising van de Nieuwe binnenweg en de Claes de Vrieselaan uit het straatbeeld zal verdwijnen. Daarom kwamen zij in de ochtend van 9 juni bij elkaar om met de stadsmarinier te bespreken wat daarvoor in de plaats komt.

De stadsmarinier van Rotterdam Centrum en de Nieuwe Binnenweg, Arwin Siermans vertelt dat het nodig is om het pandje te slopen. “De snackbar is al een half jaar dicht vanwege faillissement en het gebouw verkeert in erbarmelijke staat. Wel hebben de snackbar en de ondernemer die er zat een historische waarde voor de wijk en moeten we kijken hoe we dat kunnen vervangen.”

Wijkbewoner Samir Yaaqobi is het niet helemaal eens met de manier waarop het besluit is genomen om de snackbar te slopen en te vervangen met fietsnietjes en groen. Volgens hem is er geen overleg geweest met de wijkbewoners, terwijl de gemeente in de wijk Middelland juist inzet op co-creatie. “Ik vind ook dat je niet zomaar iets kunt afbreken, zonder dat daar meteen iets voor in de plaats komt; er moet een bestemming zijn,” aldus Samir.

Daria Scagliola, ook een wijkbewoner, is het met hem eens: “De snackbar was een punt van herkenning en ontmoeten, dus er moet iets functioneels voor in de plaats; en dan bedoel ik niet fietsnietjes.” Daarnaast denkt Daria dat het pleintje een zeer geschikte hangplek is als er niet iets anders voor de snackbar in de plaats komt.

Ondernemer Peppie was zelf niet aanwezig bij de bijeenkomst voor de snackbar. Mede-wijkbewoner Ruud Reutelingspersger vertelt dat Peppie het emotioneel nog te moeilijk vond om erbij te zijn. “Misschien dat we over een tijdje het verhaal van Peppie zelf kunnen horen, maar dat gaat nu nog niet.” Ruud hoopt vooral dat er een klein monumentje voor de snackbar kan komen. “De snackbar is een icoon in de straat, al 20 jaar. Ik heb er mooie herinneringen aan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat