IJsvrij festival trekt recordaantal bezoekers met nog één week te gaan

Het IJsvrij festival staat dit jaar op haar succesvolle nieuwe locatie, Plein 1940. Het romantische winterplein bewijst haar succes door het recordaantal bezoekers dat zij heeft mogen ontvangen.
De reacties op de nieuwe locatie, die een prachtig uitzicht heeft op de haven van Rotterdam, zijn positief. Zowel Rotterdamse gezinnen als toeristen weten de schaatsbaan te vinden. Er wordt in volle teugen genoten van het uitgebreide programma om en op de schaatsbaan. Zo zijn Silent Disco avonden op de schaatsbaan, maar is er ook live-muziek geregeld.

Eerder stond het festival in Het Park, naast de Euromast. Dit jaar besloot de organisatie het evenement te verplaatsen, omdat initiatiefneemster Eva van der Vegt zich bewust was van de toename van evenementen in parken: “Daarom strijkt IJsvrij Festival nu neer op een andere plek waarbij geen inbreuk wordt gedaan op de groene leefomgeving van de Rotterdammer”.

Het IJsvrij festival is nog geopend tot en met zondag 12 januari. Tijdens deze laatste week zijn er weer diverse activiteiten te doen op en om de schaatsbaan. Wij waren aanwezig op de eerste dag van het evenement. Onze verslaggever Yamna kreeg schaatstips van de bezoekers. Bekijk ons live-verslag hieronder.

Foto: Fortuin Fotografie

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat