Impact Hub is het sociale verzamelgebouw van Rotterdam-West

In de Impact Hub zijn alle ondernemers welkom mits ze een sociale of duurzame onderneming zijn. Het pand is gevestigd aan de 1ste middellandstraat, maar voor hoe lang is de vraag. Het pand staat namelijk te koop en het bod wat de Impact Hub heeft gedaan, is afgewezen.
In het pand zit een grote diversiteit aan ondernemingen. Zoals bijvoorbeeld BroodNodig. Dit bedrijf zet brood om in biogas. Een voorbeeld van een sociaal project is Starters4Communities. Dit bedrijf helpt starters met het opzetten van een sociale onderneming of bij een sociale onderneming werk te vinden. Kimberlij Hermeler van Starters4Communities vind het heel fijn om in de Hub te werken: “Ik wilde in de Hub iets huren, omdat ik midden in de stad wilde zitten. Het is heel toegankelijk en heel makkelijk om contact te maken met andere sociale ondernemers.

“Iedereen is in principe welkom die zich daar thuis bij voelt. De wereld heeft nieuwe oplossingen nodig. De hub is voor al die ondernemingen die het fijn vinden om een werkplek te hebben waar je een netwerk vindt die betekenis voor je kan hebben. Die je verder kan helpen.” Aldus directrice Amelie Veenstra.

De huurders hoeven in principe geen huur te betalen met geld. Ze kunnen ook betalen met een dienst of product van hun onderneming die iets toevoegd aan het pand. Amelie vindt als je sociaal ondernemers helpt, je ook zelf sociaal ondernemer moet zijn: “Hier hebben mensen meer kans om een werkplek te vinden die ze verder helpt. Het maakt je bedrijf ook recessieproof. Het is daarnaast een experiment op zich. Ik weet dat ondernemers uiteindelijk met geld gaan betalen, omdat ze niet steeds een tegenprestatie willen leveren.”

De Hub zit met veel plezier op de 1ste middellandstraat, maar voor hoe lang is de vraag. Ze willen graag blijven, maar de gemeente heeft hun bod niet geaccepteerd. Amelie laat het er niet bij zitten en ze blijft vechten om in het pand te mogen blijven. Mocht het niet lukken dan verhuizen ze naar een ander pand.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat