In de Week voor de Pleegzorg staat Theater Mangrove op de planken

met zo’n ruim 23 duizend pleegkinderen in Nederland, staan in de week van 28 oktober de lichten gericht op de pleegzorg. In de Week van de Pleegzorg staat de aandacht centraal die er nodig is voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben.

In Rotterdam waren er in 2019 zo’n 1136 kinderen die op werden gevangen door pleeggezinnen, blijkt uit cijfers van Enver. Pleegzorg is gericht op kinderen van 0 tot 21 jaar die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven daarom voor korte of langere tijd in een pleeggezin.

Mangrove op de planken
In de Week voor de Pleegzorg komt Theatergroep Mangrove met de interactieve voorstelling ‘Open Deuren’. Via ontroerende momenten, pittige uitdagingen en bijzondere alledaagsheid laat de voorstelling in 30 minuten zien en voelen wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent en hoe belangrijk het is dat er een klik is tussen pleegkind en pleegouder. De voorstelling wordt in theater Zuidplein in Rotterdam uitgevoerd en via livestream vertoond. Bijna 200 geïnteresseerden in pleegzorg hebben zich al aangemeld om deze voorstelling te bekijken.

Jaarlijkse stijging
Elk jaar komen er in heel Nederland meer pleegkinderen bij die moeten worden opgevangen. In 2019 zijn er zo’n ruim 500 pleegkinderen bijgekomen ten opzichte van het jaar ervoor.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat