In een hutje op de hei in Schiebroek

Ook in Schiebroek kun je wonen in een hutje op de Hei. Seabastiaan van Kints laat ons zien dat het ook ECHT kan! Toen hij de groene oase zag waar Natuurtalent ‘huis’ houdt, naast Rotterdam The Hague airport, trok hij zijn stoute schoenen aan en vroeg of hij er zijn Yurt mocht neerzetten. Zijn wat?

Ja zijn yurt. Dat is de officiële naam voor een Mongoolse tent, een te transporteren, goed in elkaar gezet onderkomen, zoals nomaden in Mongolië die overal mee naartoe nemen! Sebastiaan maakte een eigen customized versie van de yurt en besloot een jaar geleden erin te gaan wonen.

Het avontuur begon in eerste instantie als een soort back up plan. Inmiddels studeert Sebastiaan bouwkunde en ziet hij zijn woon omstandigheden als veel meer dan een ‘onderkomen.’ De architect in spé hoopt met de kennis die hij nu opdoet, in zijn latere carrière nog meer bijzondere aspecten aan zijn ontwerpen toe te kunnen voegen door toch op een andere manier tegen bepaalde zaken aan te kijken.

Eigenlijk ziet hij het meer als een soort experiment waar hij zelf enorm van geniet en waar hij ontzettend plezier aan beleeft. De uitdaging zit ‘m vooral in het zoeken naar nieuwe innovatieve oplossingen zonder gebruik te maken van de conventionele bekende oplossingen die we kennen van het wonen in een huis.